СТРОКА

Вітаю на блозі мого навчання

пʼятницю, 3 березня 2017 р.

Модуль 2 Рефлексія. Аналіз власного навчання

Цей модуль допоміг мені проаналізувати переваги використання методу проектів у навчальному процесі, а саме :
1. Вдосконалюють вміння орієнтуватися в інформаційному просторі, знаходити відповідну інформацію;
2. Набувають певних навичок, що допомагають їм повірити у власні сили. Кожен учасник проекту відчуває своє значення;
3. Усі учні мають власне конкретне завдання;
4. Розвиваються пізнавальні інтереси,самостійність та креативне мислення.

Матеріал модуля 2 спрямовує кожного учасника тренінгу до аналізу переваг методу проектів від традиційного навчання, а також визначення елементів методу проектів, які будуть доречними у конкретному навчальному закладі. Головною умовою кожного проекту є його поетапне планування, що дозволяє вчителю врахувати всі організаційні моменти (розподіл обов'язків між учаснками проектів тощо).
    Впроваджуючи метод проектів у навчальному процесі дає можливість учням розширити знання в межах теми проекту, вміння висвітлювати власні думки та ідеї, комунікативні навички, вміння співпрацювати в групі,  критичне мислення,компетентності тощо.  Це важливі компоненти, які допоможуть учневі адаптуватися у сучасному світи і бути конкурентноспроможним.
    Для покращення навчального процесу учнів доцільно використовувати методи проектів, але потрібно бути готовим до того процесу, що не всі учні будуть готовими до взаємонавчання, як не гірко, але сучасний учень є одноосібником і не завджи бажає працювати в команді тому , що кожен із них вважає себе лідером. Або навпаки в групі можуть бути учні, які будуть перекидувати власні обов'язки на більш сумлінних учнів.

 Ось тут головне правильно розділити обов'язки та рівноміврно розподілити завдання між всіми членами групи з урахуванням індивідуальних можливостей учнів. Крім цього потрібно продумати оцінювання власне проекту та кожного учасника і його внесок.




Немає коментарів:

Дописати коментар